”När man går ett yrkesförberedande program har man mycket praktik…”

Hejsan!

Mitt namn är Nina och jag går tredje året här på Sunnerbogymnasiet. Jag går vårdlinjen och trivs väldigt bra. Jag valde vårdlinjen eftersom jag gillar att jobba med människor och vill ha ett socialt jobb. Sedan är jag inte helt säker på vad jag vill göra efter studenten men det är ju tur att jag inte behöver bestämma mig än! Man kan välja att gå yrkesförberedande inriktning och det tycker jag är bra om man vill läsa vidare. Annars kan man välja entreprenörskap och göra ett UF-företag. Till hösten kommer man även kunna välja palliativ vård som en kurs.

Nu har redan halva vårterminen gått och tiden har verkligen flugit förbi. När man går ett yrkesförberedande program har man mycket praktik så vi har en femveckors praktikperiod till. Jag ser fram emot det och tycker det ska bli spännande. Då har jag fått testa på hemtjänst, särskilt boende, sjukhus och LSS. Man lär sig väldigt mycket av praktiken och det man har läst om i böckerna får man utöva i praktiken.

Jag ser fram emot studentveckan och allt vad det innebär. Vi har haft fyra studentfester hittills och det har varit roligt att samlas tillsammans alla som ska ta studenten. En sak som är nytt för i år är mössprovtagningen så det ska bli väldigt kul! Efter studenten har vi ju såklart balen som jag också ser fram emot väldigt mycket.

Efter studenten ska jag sommarjobba på Ljungsätra, ett särskilt boende. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer, återstår att se.

nina.jpg

/Nina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s