”Barn- och fritidsprogrammet är verkligen rätt program för mig”

Hej! Mitt namn är Lydia Gustafsson och jag går första året på barn och fritidsprogrammet med musikprofilen som man kan lägga till i sitt val. Jag är 16 år, född 2 augusti och bor och kommer från en liten by vid namn Skällandsö. Jag bor i en röd, rätt så stor villa på landet med mina föräldrar och min syster. Har dock en till syster som bor i Malmö och Berlin. Har även sju djur på gården. Fyra katter, en hund och två marsvin och marsvinen är bara mina, de står även i mitt rum.

Jag skulle se mig som en rätt så glad och pigg tjej med mycket energi.

Jag älskar att hålla på med djuren på fritiden. Alla möjliga djur typ. Jag älskar även att skriva, alltså typ noveller och berättelser och olika typer av böcker. Tycker även det är väldigt kul att handla kläder och annat roligt man kan tänka sig göra i stan. Tycker även om att måla.

Mitt favorit ämne i skolan är svenska och alla kurser vi har på vårt särskilda program som då är Barn och fritid.

Barn och fritid är verkligen rätt program för mig. När jag skulle välja så blev mitt andrahandsval vård och omsorg. Jag tänkte först välja vård och omsorg men när jag tänkte till så är nog barn och fritidsprogrammet mer för mig. Det är riktigt roligt program. Det är en praktiskt linje. Även om man sitter mycket i bänken så gör vi annat också. Vi får pyssla, leka lekar och annat skoj vilket är bra. Det är bra med omväxling tycker jag. Vi har även fått vara ute och ha roligt i snön. Vi fick chansen att måla i snön eller åka pulka. Jag målade i snön vilket var riktigt roligt.

Jag valde barn och fritidsprogrammet för att jag alltid har tyckt om barn. Om jag får säga det själv så är jag rätt bra med barn. Det känns som om man blir liten igen när man håller på med dem. De är ju även söta vilket är ett plus. Jag har vetat att jag skulle välja programmet sen jag gick i åttan men när det väl var dags så kände jag att jag knappt kunde välja mellan vården och barn och fritid men tillslut valde jag BF och efteråt känns det som att jag valde helt rätt program.

Jag kände redan många av mina klasskompisar innan jag började på Sunnerbo vilket var en trygghet för mig. Men de jag inte kände lärde jag mig snabbt att känna och vi blev som ett litet gäng. Men mina klasskompisar tycker jag om. Dem är jätteschyssta och roliga att vara med!

Lärarna tycker jag också om. De lär ut så bra tycker jag. Kan inte direkt sätta ut några favoriter för jag tycker om dem alla. Våra mentorer är också riktigt bra! Dem lär ut bra och har omväxling på lektionerna. Vi sitter både i bänken och får pyssla och ha roligt på lektionerna. Vår ena mentor har vi i engelska så där är det ju mer i bänken. Den andra mentorn har vi i två av våra kurser.

Det bästa med skolan är nog alla nya kompisar man fått och fått lära känna. När jag först kom till Sunnerbo så tyckte jag att det var en väldigt stor skola. Jag har alltid gått i en liten skola men med tiden har jag vant mig och tycker nu att storleken på skolan är rätt så bra.

Efter skolan så skulle jag nog vilja plugga vidare till förskollärare.

/ Lydia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s