Novelltävling på Sunnerbogymnasiet

Under ca tio års tid har Sunnerbogymnasiets bibliotek arrangerat en novelltävling – så också i år. Det blev rekordstort deltagande och hela 21 bidrag lämnades in under temat Ett minne. Eleverna har skrivit om så vitt skilda ämnen som flykt, död, cancer, kärlek och otäcka experiment. En jury bestående av personal och elever har sedan röstat fram de tre vinnande bidragen. Under en ceremoni på fredagen före den stora Nobeldagen delades det ut priser, diplom och blommor, och Jonas Karlsson stod för fanfarerna.

Första priset gick till Wojciech Kluska, Na16. Hans vinnande bidrag Främmande minnen är en skrämmande framtidsvision om experiment på människor.

Andra pris vanns av Rama Al Sayed, IMPRE17. Ramas novell beskriver en ung kvinnas flykt, från hemland och krig men också från en dödlig sjukdom som gör att hon inte kan fortsätta sitt liv i det nya landet. Novellen heter Minne från mig.

På tredje plats placerade sig Lejla Basic, Na17, med Om hon bara visste. Novellen är en berättelse om den gamla kvinnan som vet att just idag träffar hon sitt barnbarn för sista gången. Hon har inte berättat att hon snart ska dö – och gör det inte heller denna dag.

Alla övriga bidrag delar en hedrande fjärdeplats.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s